Leden & Ontstaan

Ontstaan

Op een zonnige dag in oktober 1996 ontmoetten Jean Berquin, Karel Smets en Ronny Cornelis elkaar en groeide het idee om iets te doen voor de ‘Bachtenaars’ en voor Bachte. Het resultaat van de babbel was het ontstaan van “Feest op het Plein”, een vereniging met als doel: het promoten en bekendmaken van Bachte als parochie en ontspanning organiseren voor de Bachtenaren. “Feest op het plein “ werd onder de doopvont gehouden in September 1997. Het gezellig klein pleintje, rond het geklasseerde kerkje, werd en is nog steeds de sterke schakel in het kermisgebeuren.

Van in het begin kon gerekend worden op de medewerking van en samenwerking met de plaatselijke verenigingen en de horeca. Dank zij de gulle sponsoring van de lokale bedrijven ontstond de mogelijkheid om een heuse kermis te organiseren. Jong en oud ontmoeten er elkaar in een ontspannen sfeer, die ieder wenst te proeven.

Vanaf de eerste organisatie, en tot op heden, is er de kinder - en knuffeldierenwijding na de hoogmis, door onze pastoor E.H. Standaert, een uniek gebeuren in onze regio. Door de jaren heen werd het programma aangepast aan de wensen van de massale volkstoeloop. Dit vereiste een uitbreiding van het bestuur, een uitbreiding van het programma en van het aantal sponsors.

Op vandaag is het een heus goed gevuld weekendprogramma waarin de vaste rubrieken als de boekenmarkt, wielerwedstrijd, fietstocht, een wedstrijd, kinderkermis, optredens in het programma opgenomen zijn.

Daarnaast wordt de inwendige mens niet vergeten. Er is voor elk wat wils: gaande van een gezellige pint tot champagne; van een broodje met worst, over barbeque tot oesters en zalm. Ook de lokale horeca zet haar beste beentje voor om de kermis in een goede sfeer te laten verlopen Verder op onze website vindt u sfeerfoto’s (door de jaren heen), het jaarlijks programma, de samenstelling van het bestuur, contactgegevens, sfeerbeelden van het mooie Bachte en nieuws uit onze parochie. Wij wensen u in naam van het bestuur een prettig ‘surfen door onze website’ toe en bedanken u voor uw bezoek en interesse.

Het Bestuur

ronny cornelis
Ronny
Cornelis
Erevoorzitter
johan cnockaert
Johan
Cnockaert
Voorzitter
nicole d'hoore
Nicole
D'hoore
Penningmeester
hubert de roo
Hubert
De Roo
Bestuurslid
dominiek de roo
Dominiek
De Roo
Bestuurslid
patricia dhoore
Patricia
Dhoore
Bestuurslid
hilde de roo
Hilde
De Roo
Bestuurslid
jean paul de vos
Jean Paul
De Vos
Bestuurslid
etienne planckaert
Etienne
Planckaert
Bestuurslid
frederik dhaenens
Frederik
Dhaenens
Bestuurslid
brecht maes
Brecht
Maes
Bestuurslid
bob busselen
Bob
Busselen
Bestuurslid